Ebayfund #18 Søde spilledåser

Så lille skat, nu skal du smittes med skoldkopper…

Jeg fik et virkeligt stort chok tirsdag morgen, da jeg skulle have Villads ud af nattøjet og i et mere vuggestuevenligt outfit. Hans bryst og ryg var dækket af rødlige pletter, og jeg var ved at gå ud af mit gode skind og råbte “skoldkoppe-alarm”.

Vi tog ned til lægen og fik heldigvis afkræftet mistanken. I stedet var udslættet et udtryk for, at hans immunforsvar ikke var helt oppe at køre efter en weekend med let feber. Lettet? Ja, tak! I hvert fald til at starte med. Så begyndte tankerne at køre:

Er det ikke noget med, at skoldkopper er nemmere at komme igennem nu yngre, at man er? Er nu ikke et ligeså godt tidspunkt som altid?

Lettelsen blev for et kort øjeblik forvandlet til en meget let form for skuffelse. Hvis det ikke er nu, hvornår er det så? Og skal man bare gå at vente på det uundgåelige?

Jeg kom i tanker om, at jeg af flere omgange havde hørt om forældre, som opsøgte smitning af skoldkopper – gerne før barslen var slut, så man ikke skulle igennem sådan en tur, når man var startet på arbejde igen. Jeg mindes endda at have hørt om smittegrupper på facebook (se selv her), hvor du kan “søge” efter en børnesygdom til dine børn.

Jeg kan godt se fordelen i, at man har bare en smule kontrol over, hvornår ens børn skal have skoldkopper. Så kan der planlægges ud fra det, og ungerne kan forhåbentligt få sygdommen i en tidlig alder, hvor den eftersigende skulle være nemmere at komme i gennem.

På den anden side, synes jeg, at det er lidt skræmmende at skulle opsøge sygdommen selv. Et besøg hos en bekendt som tilfældigvis har skoldkopper i huset, ville ikke gøre mig noget, men at skulle gå målrettet efter, at han skulle smittes, kan jeg mærke, at jeg ikke ville have det godt med.

Som du måske kan gætte, blev det for mit vedkommende blev det kun ved den pludselige og korte indskydelse, for selvom jeg er lidt af en kontrol-freak, så kunne jeg samtidig ikke se mig selv tage Villads i armen, og sige: Så lille skat, nu skal du smittes med skoldkopper.
Mest af alt fordi jeg tror, at jeg selv ville have det rigtig dårligt med, at det i teorien var min skyld, at han havde det skidt. Også selvom han jo skal igennem sygdommen på et eller andet tidspunkt. Forhåbentligt da.

For hvad gør man, hvis de lige pludselig er ret så store, og ikke har fået skoldkopper endnu? Så er det da lige før, at jeg ville æde mine ord i mig igen, og tage smittepolitikken op til overvejelse.

 

Hvor er det dejligt, at du læser med 🙂

Hvad er din holdning til at smitte sit barn med vilje, og kunne du selv finde på at gøre det?

janne2

 

 

 

 

Følg bloggen på Facebook her.

6

  • Jeannette

    Jeg var 12 år da jeg fik skoldkopper og kan stadig huske hvor forfærdeligt det var. så jeg vil håbe at mit eget barn for dem før.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Selvfølgelig skal man aldrig opsøge sygdom og smitte med vilje! Når det er “meningen” de skal blive syge skal de nok blive det.. og så skal man huske at lige netop med skoldkopper hjælper det ikke at opsøge nogen der allerede har dem, da skoldkopper smitter inden de bryder ud som “prikker” og det er for det syge barns skyld det skal blive hjemme fra institution, ikke de andre (af først nævnte grund). Det syge barn har nemmere ved at afnge andre sygdomme mens det står på og det er ikke godt for kroppen 🙂
    For info 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Hej Gitte Tak for info, det er i hvert fald også noget, som man skal tage med i overvejelserne ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninette Kempf

    Jeg forstår udmærket godt “skuffelsen” over at det ikke var nu din søn skulle igennem skoldkopperne. Men det er helt nyt for mig at folk i DEN grad opsøger smitte. En ting er at tage hjem til nogen man kender hvor der er sygdom, men ligefrem at søge det på den måde, det er da sindssygt Jeg læste den artikel du linkede og jeg er fuldstændig målløs over at nogle mennesker kan finde på at fravælge mæslingevaccinen og så efterfølgende opsøge mæslinger til hendes datter! Tænker folk slet ikke længere over konsekvenserne, fair nok at man tænker at ens egne børn kan klare at få sygdommen, men tænk hvis man fik smittet børn der ikke kunne!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Synes virkelig også, det er ret vildt, at folk ikke tænker længere ift. andre smitsomt og farlige sygdomme.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninette Kempf

    Jeg forstår udmærket godt “skuffelsen” over at det ikke var nu din søn skulle igennem skoldkopperne. Men det er helt nyt for mig at folk i DEN grad opsøger smitte. En ting er at tage hjem til nogen man kender hvor der er sygdom, men ligefrem at søge det på den måde, det er da sindssygt Jeg læste den artikel du linkede og jeg er fuldstændig målløs over at nogle mennesker kan finde på at fravælge mæslingevaccinen og så søge mæslinger til hendes datter! Tænker folk slet ikke længere over

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Ebayfund #18 Søde spilledåser