NÅR KØNNET ER EN SKUFFELSE

NÅR FERIEFORVENTNINGERNE SKAL OMSTILLES

Sommerferien står for døren, og den er i den grad tiltrængt herhjemme. Men hvordan bliver det mon at holde ferie med en baby? Og hvor meget afslapning kan vi egentlig forvente, nu vi har vores lille Lucas?  

image

Rúni og jeg har aldrig været ude at rejse sammen, og det kunne vi virkelig godt tænke os. Vi ville elske at kunne drage sydpå med Lucas og nyde familielivet under varmere himmelstrøg! Jeg er sikker på, at det kunne være helt fantastisk for os, at komme på sommerferie og få hverdagslivet lidt på afstand.

Desværre tillader vores økonomi ikke en rejse på nuværende tidspunkt, øv med øv på. En solskins ferie er ellers så tiltrængt for mit vedkommende, at jeg har deltaget i to konkurrencer, hvor man kunne vinde en rejse. Uheldigvis for mig, men heldigvis for Janne, var det hende løb afsted med præmien, heldige kartoffel☀️ Et kort sekund overvejede jeg, at vi kunne tage et lille lån  for at komme på ferie, men det går jo ikke!

Konklusionen er, at vi må være realistiske og holde sommerferie i Danmark i år. Når sommeren i Danmark viser sig fra sin bedste side, er det jo heller ikke så ringe endda. Rúni har taget ferie i uge 28,29 og 30, og på trods af at vi ikke skal ud at rejse, så glæder jeg mig til sommerferien. Vi skal blandt andet besøge min far og resten af familien i sommerhuset på Djursland og på miniferie hos Lucas bedsteforældre på Sjælland. Min svigermor bor i et dejligt hus, med en stor have tæt på skov og strand. Når nu vi er så tæt på København, så står en shoppetur selvfølgelig også på programmet (Zara here we come!!!) Vi skal også på den obligatoriske familietur til Sommerland Sjælland. Det glæder jeg mig meget til!

Lucas har fået plads i vuggestuen fra den 1. august. Hvis vi vælger at bruge den sidste uge af Rúnis ferie på at køre ham ind, kan farmand få et ordentligt indblik i, hvad det er for en vuggestue Lucas skal gå i. Det giver os også mulighed for lidt alenetid i vores ferie, hvis vi får brug for et par timers barnefri en formiddag eller to. Ferien bliver nemlig ikke helt det samme, som vi har været vant til. Nu er det ikke længere os der er i fokus, vi kan ikke sove længe, være oppe det halve af natten, spise når vi har lyst, stege i solen, tage på spontane ture og spise is dagen lang. Når man har fået børn, er rutinerne fra hverdagen nødt til at følge med over i ferien. Og ferien kræver en del mere planlægning end tidligere.

Jeg tror, at vi lige skal vænne os til tanken om, at ferie som vi kender det, ikke bliver det samme imens vi har lille Lucas. Jeg tror også, at det indimellem bliver lidt frustrerende, at vi ikke længere kan bruge vores ferie på os selv – slappe af og koble af 100%. For afslapning er der altså ikke meget af, med en dejlig lille bandit, som farer rundt overalt.

Til gengæld er der så meget andet, som jeg vil glæde mig over i stedet. Jeg glæder mig til, at vi har mulighed for at nyde tresomheden, og at vi kan familiehygge dagen lang i ferien. Jeg glæder mig til, at Lucas skal med på stranden, hvor han skal soppe i havet for første gang. Jeg glæder mig til, at han skal have sin første isvaffel, og til at vi skal spise en masse grillpølser på altanen.  Jeg glæder mig til, at han skal grave i sandkassen og plaske i badebassinet i  mormors have. Jeg glæder mig til, at farmand kan tage med os på legepladsen, og at han kan være med til alle de ting, vi normalt laver i vores barsel. For denne sommerferie bliver nok bare en super fed afslutning på min og Lucas barsel. En afslutning hvor vi heldigvis har farmand hjemme, så han kan være med til nogle af alle de ting, som vi elsker at lave til hverdag. Det hele krydret med sommerhus, en dejlig miniferie hos familien og forhåbentlig en hel masse solskin.

Jeg tror på, at hvis man går ind til ferien med den indstilling, at det bliver lige så afslappende som før man fik barn, så kan man let gå hen og blive lidt skuffet. Vi skruer ned for forventningerne til afslapning og kærestetid, og op for forventningerne til familiehygge og sjov og spas med Lucas. Og så længe at det er den indstilling, som vi har til ferien, så er jeg sikker på, at denne sommerferie bliver intet mindre end fantastisk! For hold op hvor jeg glæder mig til masser af kvalitets tid med mine to yndlings drenge. 😀

Her er lidt billeder fra vores sommerferie de sidste par år på Sjælland, og jeg glæder mig til, at Lucas skal med i år. <3

image image image image image

Hvad skal du lave i sommerferien? Og blev den første ferie med barn, ligesom du havde håbet og forventet. Lig gerne en kommentar, det er så hyggeligt at læse jeres historier.

Tak fordi du læste med! <3

Daniella

 

Følg bloggen på facebook her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

NÅR KØNNET ER EN SKUFFELSE