Willirebel ranker og en fed GIVEAWAY

Tigerspring og vidunderlige uger

Inden jeg blev gravid, havde jeg aldrig hørt om Tigerspring. Da jeg i graviditeten blev bekendt med “vidunderlige uger” tænkte jeg, at det umuligt kunne være så slemt. Som med så meget andet, blev jeg meget klogere, da Lucas først var kommet til verden. At være mor til Lucas er uden sammenligning det mest ubeskriveligt fantastiske der nogensinde er sket i mit liv, men det er også det hårdeste jeg har oplevet. 

image

Lucas ramte sit første udvikingsspring, da han var 5 uger gammel, og jeg blev overvældet over hvor intenst det var. Der var en farlig tiger på besøg i hans krop, og da det gik vildest for sig, kunne vi næsten ikke genkende vores søn. Det var en hård periode, hvor både farmand og jeg var ved, at rykke hårene ud i ren frustration over vores baby, der var sur, ked og svær at stille tilfreds. Jeg hentede fluks appen vidunderlige uger, og det gjorde lidt ondt i mit moderhjerte, at se hvor meget min baby skulle gennemgå, i det første halvandet år af sit liv. For det var tydeligt, at han ikke havde det sjovt, imens udviklingsspringet stod på.

 

image

Jeg blev alligevel hurtigt glad for den nye app, jeg havde hentet ned på min iPhone. Den kunne fortælle mig om mit barns mentale udvikling, hvilke tegn der var på at springet startede, hvordan jeg hjalp min søn bedst igennem det, og hvilke færdigheder han evnede at tillære sig, som følge at det udviklingsspring han gennemgik. Jeg husker tydeligt det første spring, og hvor spændende det var at se, hvad han snart ville lære, som resultat af de hårde dage vi var igennem. Der stod nemlig, at han blandt andet ville lære at smile, og det var noget jeg havde set frem til, allerede da han lå og gemte sig i min mave. Da springet var på retur, og han smilede til mig for første gang, smeltede jeg fuldstændig. Det var en vild følelse, at min søn nu gav så meget igen. Et smil fra ham, var verdens bedste respons, og jeg blev lykkelig helt ind i hjertet.

image

Da næste Tigerspring kom, var jeg lidt bedre forberedt. Jeg vidste hvilken hård tid vi gik i møde, men jeg vidste også af erfaring, hvor fuldstændigt fantastisk det var, når han kom ud på den anden side og tordensskyen over ham forsvandt. Det bedste ved disse spring er nemlig, at se alle de nye ting han lærer bagefter. Der er ikke noget at sige til, at babyer går igennem en svær periode, når der sker så mange ting i deres hjerne lige dér og de små pus begynder, at opfatte sig selv og verden omkring, på en helt ny måde.

Jeg kan virkelig anbefale alle vordende og nybagte mødt, at hente appen vidunderlige uger. Det er en betalingsapp, der koster 18 kroner, men den er absolut pengene værd. Man kan også købe bogen, hvis man ønsker mere uddybende information af de forskellige spring. Jeg nøjedes med den elektroniske version, der er et super hjælpemiddel og et godt redskab, at have ved hånden. Man skal indstille appen efter babyens terminsdato, men Lucas er født 11 dage efter termin, så vi valgte at indstille den udfra, hvornår det første spring startede. Det passer overraskende godt hver gang, og vi kan nærmest sætte kalenderen efter, hvornår appen forudser at næste spring vil være. Appen fortæller også varigheden af udviklingsspringet, så vi kan se, hvornår helvede bryder løs, men også hvornår vi kan forvente, at tigeren springer ud af Lucas igen.

Her kan jeg se, hvilke tegn der er, på at springet er i gang. De fleste af disse signaler går igen, så med tiden har det været letere at se, hvorfor vores dreng pludselig ændrede adfærd. Appen har stort set altid givet mig ret, når jeg mistænkte at et nyt spring var begyndt.

image

Lucas er i spring lige nu, og som jeg nævnte kort i dette indlæg, har han den seneste uge, været slemt påvirket af udviklingsspring og 3 nye bisser på vej. Lucas og jeg har brugt meget tid med min bedste veninde Charlotte i disse dage, og hun har flere gange ytret, at Lucas slet ikke opførte sig som han plejer og at hun næsten ikke kunne kende ham. Hun har helt ret, han er nemlig ved at gennemgå sit 7 spring, der hedder en verden af rækkefølger. Jeg glæder mig meget, til at vi får vores gode gamle glade og smilende Lucas igen. Han er heldigvis i bedre humør allerede nu, og jeg kan se på min app, at den værste periode med “tordenvejr” er drevet over, på trods af at der stadig er 8 dage tilbage af springet.

image

Min app fortæller også at Lucas efter dette spring, vil  være i stand til, at beskæftige sig på en mere konstruktiv måde og begynder at sætte ting sammen. Det er meget modsat hans tidligere opførsel, hvor han rev ting fra hinanden og kastede med dem, og dette spring skulle være et kæmpe spring i hans adfærd. Her kan jeg følge med i, hvilke egenskaber han vil mestre efterfølgende og hvordan jeg bedst hjælper ham. 🙂

image image

Han er så småt begyndt at lære nogle af de egenskaber, der følger med dette spring. Han er for eksempel meget begejstret for at åbne og lukke låger, skabe og alt andet der kan åbnes og lukkes. Han er også betaget af, at putte ting i kasser og tage dem op igen. Han kan klappe og løfter også for det meste armene op, når vi leger “hvor stor er Lucas”. Han kan godt sige mmmh når han spiser og han siger na na når han er sulten. Han er så småt ved at forstå, at en telefon er noget man snakker i, og når jeg snakker i telefon, forsøger han for det meste at være med i samtalen. Der er allerede sket meget i hans udvikling, og lige for tiden synes jeg, at han virker som sådan en stor dreng. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan han ændre sig, når han har lært alle disse nye ting. Han er en dreng med en masse personlighed og jeg er ved at indse, at han ikke er en lille baby længere.

De fleste forældre kan skrive under på, at man er ved at springe af stolthed, hver gang ens yngel lærer noget nyt. Det er vi også herhjemme, og jeg sidder altid begejstret og klapper på sidelinjen, når han gør noget nyt for første gang og det er så fantastisk, at se stoltheden i hans ansigt! Helt fra da Lucas var spæd, har jeg været indstillet på, ikke at gå og vente på det næste han kan, men huske at nyde ham nu og her. Det synes jeg faktisk, at jeg har været god til, for tiden med min lille baby går alt for stærkt! Men når han er midt i et udviklingsspring der trækker tænder ud, kan jeg godt tage mig selv i, at glæde mig til at det er overstået. Der er nemlig en gulerod for de søvnløse nætter og de grådfyldte dage, og det er et barn der er i højt humør, der går på opdagelse i verden, og ser den og sig selv på en ny måde. Dét er virkelig fascinerende og en ubeskrivelig gave, at få lov til at være en del af, og endnu en ting på listen, over de ting jeg elsker ved at være hans mor.

image

Tak fordi du læste med! Har du også glæde af appen vidunderlige uger, syns du at det e fis i en hornlygte, eller er alt det her med udviklingsspring nyt for dig? Lig gerne en kommentar, det er så hyggeligt at læse jeres historier!

Daniella

 

Appen vidunderlige uger udbydes af Twise Victory BV, Human Publishing og er udviklet og designet af Domus Technica. Indlægget er ikke sponsoreret.

Følg bloggen på Facebook her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Willirebel ranker og en fed GIVEAWAY