LUKSUS VS LAVPRIS #5

SÅ ER DET SLUT MED AMNING

Efter at jeg har fungeret som privat malkoko i de sidste over 11 mdr., er vi nået til den beslutning herhjemme, at vi stopper amningen helt. Sørgmodigt? Nej, faktisk ikke.

FullSizeRender(6)Det var egentligt ikke en hård beslutning, for han har selv langsomt sagt mere og mere fra. Det er lidt mærkeligt, at jeg ikke længere skal tænke over, hvad jeg selv fylder maven med af hensyn til ham. Nu kan jeg med god samvittighed tage et glas rødvin eller en drink med veninderne. Det er en vild følelse, efter at have været praktisk talt alkoholfri i længere end jeg næsten kan huske.

Egentligt handler det kun om et enkelt måltid – morgenamningen -, for Villads får vælling til aften og fast føde i løbet af dagen. Morgenamning har været alt andet end hyggeligt det sidste stykke tid. Det er som om, at amningen ikke længere giver Villads den mængde af mad han ønsker. Han har svært ved at finde ro ved brystet, vrider sig og her på det seneste er han også begyndt at bide mig i brystvorten. AV! Det er ikke fordi, at jeg er sørgmodig over at amningen er et overstået kapitel, som det ser ud lige nu. Men jeg kan virkelig godt savne min lille gut, som gad at ligge og putte hos mig i flere timer. Jeg elskede virkelig at amme, så længe han selv nød det, og ville aldrig have været det foruden.

FullSizeRender(7) FullSizeRender(8)Et eller andet sted er jeg faktisk utrolig lettet over, at det er ham, som siger fra, og ikke mig som skal “tage noget fra ham”. Han er en stor dreng nu, og selvom han (korrigeret) kun fylder 9 mdr. på næste søndag. Så er han madmæssigt foran hans alder.

I de sidste par dage er vi i stedet stået op med det samme, når han vågnede og lavet grød. Det har fungeret helt fint, og han har ikke engang skænket mine bryster et blik. Jeg kan bare mærke, at min store bandit er mere end klar.

FullSizeRender(9) FullSizeRender(10)

Hvordan var det, da du stoppede med at amme? Sagde barnet selv fra eller måtte du være hård og kontant? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet. Det er så hyggeligt at læse jeres historier.
Tak, fordi du ville læse med <3

//Janne

 

Følg med på instagram; @lucasogmor og @syvogtyve

Følg bloggen på facebook her!

 

 

6

  • Stella (stellamalene)

    Så dejligt indlæg at læse! Herhjemme står vi i præcis det samme! Min søn bliver snart 9 måneder og har altid nægtet at tage flaske, så har måtte tage smutture hjem og amme de få gange jeg har været ude. Men den sidste tid har jeg simpelthen ikke haft mælk nok til at stille ham tilfreds om aftenen og natten, om dagen får han bare masser af mad. Men pludselig sagde han ja tak til flaske og får nu en flaske om aftenen og en i løbet af natten, hvilket gør at han sover meget bedre! så nu morgen ammer jeg kun, og netop som du også skriver er det noget tumleri! Tror også han er ved at være færdig ned amning! God idé med vælling om aftenen! Det vil jeg prøve nu han tager flaske, kan måske mætte lidt mere så vi får en mere rolig nat

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Hej Stella ☺️ Fedt, at du kan relatere! Det er dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste, hvor morgenamningen har været noget rod. Efter Villads har fået vælling sover han meget bedre, så det synes jeg bestemt er et forsøg værd.

      God dag til dig. Og held og lykke

      //Janne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina (mortilw)

    Jeg har misundet alle dem der ammede deres børn. Her var W en stor dreng, så lige fra fødslen var han meget sulten og måtte få erstatning. Han fandt desværre hurtig ud af, at det var lettere at få maden igennem flasken og blev derfor hysterisk når han blev lagt til brystet. Så efter 14 dage, hvor hver amning endte med en flaske i stedet for, tog jeg beslutningen om at få en glad dreng (og mor) igennem flasken i stedet for at ligge ham til brystet, når det ikke var det han ville.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Hvor er det ærgerligt, at du fik sådan en dårlig oplevelse med amningen Det altså også rigtig vigtigt at mærke efter på sit barn. For som du selv siger – en glad dreng og mor – er så meget vigtigere end at kunne amme. Og jeg synes altså også, at det er hyggeligt at give flaske ☺️ Det er jo faktisk lidt det samme, som er sket herhjemme. Han var virkelig irriteret på de babser, og vi havde en træls oplevelse næsten hver morgen. Så er det bedre at stoppe kampen og få flere gode stunder i stedet
      Han ser jo brandgodt ud din lille fyr, amning eller ej
      //Janne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bolette

    Jeg må ærligt indrømme, at jeg frygter at stoppe amningen. Min datter blev 8 måneder igår, og den 3. August starter jeg på arbejde igen. Jeg er håndværker, og møder derfor før fanden får sko på, så jeg ved ikke om amningen kan fungerer, eller om vi bare skal stoppe.
    Jeg vil helst ikke “tage” noget fra hende, før hun selv er klar.. Puha.. Det er en svær beslutning.
    Hvor er det dejligt for jer, at det hele gik op i en højere mening, og at i begge er glade og tilfredse! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Hej Bolette
      Åh, ja det lyder som noget af et dilemma I kan ikke bare amme godnat i stedet, hvis hun ikke er klar? Min sundhedsplejerske sagde, at morgenamningen ofte var den første (efter natten) at man gik væk fra☺️Måske det så alligevel kan gå op i en højere mening for jer også Det er altså hårdt, hvis man skal være den som skal stå fast. Er virkelig lettet over, at det gik så nemt her☺️
      // Janne

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

LUKSUS VS LAVPRIS #5