Opskrifter på luftige boller og lækre bananmuffins
Jeg har aldrig været den helt store bager! Det skyldes at jeg har virkelig svært ved at følge en opskrift og holde mig til den. Men mit bagværk har været en stor succes på både min og Lucas fødselsdag, så nu tør jeg godt at dele opskrifterne med jer. 🙂
Banan-muffins med chokolade
Ingridienser til ca 25 stk.
4 æg // 2 dl. sukker // 100 g. margarine // 4 stk. bagepulver // 4 tsk. vaniliepulver // 1 dl. mælk // 4 modne bananer // 200 g. mørk chokolade
Pisk æg og sukker luftigt sammen. Smelt margarinen og bland den i. Bananerne moses og chokoladen hakkes, og blandes i sammen med resten af ingredienserne.
Fordel dejen i 25 muffinsforme, og bag dem på 200 g. alm. ovn i ca 20 minutter eller til de er gyldne på overfladen. Når de kommer ud af ovnen kan du pynte dine muffins som du har lyst, enten med glasur, pålægschokolade, eller du kan si flormelis henover som jeg har gjort. Tandstikerne der er sat i kagerne er købt i Bilka.:-)
Fødselsdagsboller
Ingredienser til ca. 20 store boller
1000 g. hvedemed // 5 dl. lunt vand // 100 g. margarine // 100 g. sukker // 50 g. gær // lidt salt // 1 æg til pensling.
Gæren røres ud i lunkent vand, bagefter tilsættes resten af ingredienserne. Undlad at komme alt melet i på en gang, men start med 2/3 dele, og put mere i indtil konsistensen er passende. Dejen æltes (meget) godt igennem, inden den stilles til hævning i 30 min. under et vådt viskestykke.
Form bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter. Bages på midterste bagerist i en 225 grader forvarmet ovn i 12-15 min.
Tusind tak fordi du havde lyst til at læse med. God bagelyst. <3
Følg bloggen på Facebook her.
Ingen kommentarer endnu