VILLADS FØDSELSBERETNING

EBAYGUIDE

Hvis du er nybegynder på eBay, kan det godt virke som en jungle. Derfor vil jeg dele ud af nogle gode råd, som vi selv benytter os af, når vi shopper derinde.

En del af vores gode køb kommer fra eBay, der kan man virkelig finde mange sjove og brugbare sager til meget meget billige penge!

ebay

Regel nummer 1. Nogle varer er så billige, at det næsten lyder for godt til at være sandt. For det meste er den god nok, og man kan virkelig gøre nogle gode køb! Dog det er en god ide at tjekke sælgers tilfredsheds feedback ud, inden du bestiller. Du finder den i boksen i højre side af skærmen, når du klikker dig ind på en vare. Her kan du også læse andres erfaringer, med den vare du har kig på.

2. Du kan risikere, at der kommer moms på din vare, hvis den koster over 79 kroner (plus porto.) Moms udgør 25% af varens pris. Hvis din vare bliver taget i tolden, vil du udover moms også blive tillagt at betale et ekspedionsgebyr på op til 160.- Prisen afhænger af, hvilket postselskab, der administrerer din pakke i Danmark.

Hvis du falder for noget der koster mere end 79 kroner, kan du se om du kan finde varen fra en europæisk sælger, feks på den engelske eller tyske eBay. Her er beløbet din vare må koste væsentligt højere, før der bliver tillagt moms, ekspeditionsgebyr og evt, told på din vare.

Told bliver først tillagt varer, der koster over 1160 kroner. Det er forskelligt fra varegruppe til varegruppe, hvor mange procenter tolden ligger på. Du kan læse mere og udregne priser på toldregler på www.toldregler.dk.

3. Når du skal søge efter varer, så vælg ”lowest price+shipping lowest first” På den måde er det let at finde frem til den billigste sælger. Man kan søge efter ”auction”, ”buy it now” , eller begge dele. Vi vælger altid bare ”buy it now” for at undgå auktionerne. Det skal lige siges, at der er nogle der har gode erfaringer med auktionerne, vi foretrækker bare at handle med ”køb nu.”

4. Køb med PAYPAL, det er sikkert, og når du først har oprettet dig, er det super nemt at bruge! Desuden er du garanteret imod snyd, hvis du handler ved brug af paraply! På den måde kan du nemlig altid få trukket dine penge tilbage til din konto, hvis pakken ikke komme frem, sælger snyder eller du skulle være ude for en anden uheldig oplevelse,

5. Hent eBay-appen, med den er det let og overskueligt at søge og handle. Det er ikke engang nødvendigt at indtaste koder ved betaling, hvis du har paypal tilknyttet.

6. Sælgers billeder kan godt snyde, det er ofte set, at det første billede ikke er af varen, men blot noget lignende. Det gør nogle sælgere for at skabe blikfang og for at tiltrække kunder i biksen. Det er derfor en god ide, at tjekke alle sælgerens billeder igennem. Hvis du ikke kan se billeder af sælgers egne varer, kan det være en fordel, at søge videre, til du finder en anden sælger, der godt tør vise sit eget produkt frem.

7.  Hvis du køber tøj, er det vigtigt at huske på, at befolkningen er mindre i Asien. Som regel skal man altså kæbe 1-2 størrelser op, i forhold til hvad du bruger herhjemme. Tjek altid varens produktinformationen på varen, der kan du for eksempel se centimeter mål på tøjet, så du kan måle efter, om det passet til dig. Hvis du køber en ting, kan du ligeledes se, om den er ligeså høj/lang/bred som du forestiller dig. Vi er blevet skuffet nogle gange på den front, så det kan virkelig betale sig, at sætte sig ind i produktet.

8. Pas på, eBay er vanedannende. 😀

GOD SHOPPELYST!

Tak, fordi du læste med<3 Har du nogle spørgsmål, eller et fantastisk eBay-køb du vil dele, så læg gerne en kommentar.

Daniella og janne

5

  • Sacha

    Tak for en dejlig blok!:)
    Jeg vil bare lige orientere om, at vare købt på uk.co eller .com må koste hvad det vil uden at der kommer told på, så længe de er sendt fra Kina, Hongkong osv. Et godt råd må derfor også være at tjekke, hvor varen bliver sendt fra:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] at have læst denne enkle guide hos banditterne.dk tænkte jeg, at nu skulle det være. Jeg skulle miste min eBay mødom! Jeg har altid været lidt […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stella. (Stellamalene)

    TAK!!! Har brugt eBay en enkelt gang før, men synes det var lidt bøvlet! Men med jeres små tips er det jo super nemt og overskuelig (og MEGET vanedannende) har allerede bestilt alt muligt OG vist jeres indlæg til Mødregruppen så de også kan komme igang!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BANDITTERNE

      Det var så lidt, dejligt at du kunne bruge vores tips Du må undskylde, hvis vi har gjort dig afhængig hihi ☺️ Det er vi også efterhånden. Der er så mange fine og billige sager derinde Hvor er det dejligt, at du har vist siden til mødregruppen. Du er for sød er du

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Torp

    Fedt at I har lavet en guide! Jeg har lige en tilføjelse til råd nr. 2. Tit er det jo netop billigt, fordi det er en asiatisk sælger, og så bliver varen dyrere, hvis man køber fra en europæisk sælger.

    Og det er også rigtigt, at koster varen under 80 kr. (uden fragt), kommer der ingen ekstra gebyr på. Men det er lidt mere indviklet end det.

    Koster varen mellem 80-1.150 kr., skal man betale moms og importgebyr.
    Først når varen koster over 1.150 kr., skal man også betale told.

    Og for at gøre det endnu mere indviklet, kan man få sin vare sendt som pakke (det gør de næsten altid, ellers kan man spørge om det). Så kan man købe for 340 kr. (uden fragt), før der kommer moms og importgebyr på. Og igen kommer der told på, hvis varen koster over 1.150 kr. 🙂

    Så man skal ikke nødvendigvis være forskrækket for, at finde en vare der koster over 80 kr.

    Alle reglerne står på http://www.toldpriser.dk, hvor man også kan udregne told osv. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

VILLADS FØDSELSBERETNING